İdarece tarhiyat nedir

213 sayılı Vergi Usul Kanunun 29 ve 30. Maddelerinde belirtilen durumlar dışında bulunan durumlarda, vergilerin belli matrahlar üzerinden tarh edilmesi işlemine idarece tarh veya idarece tarhiyat denir.

İdarece tarhiyatın şekli

İdarece tarhiyat nedir ve nasıl yapılır. İdarece tarh işlemi yetkili kişilerce yapılmış olan yoklama fişi veya tutanaklara istinaden yapılır. İdarece tarh işlemi ilgili vergi daireleri tarafından yapılır. Vergi inceleme yetkisi olanlar idarece tarhiyat yapmazlar. İnceleme yetkisi olanlar ikmal ve re’sen tarhiyat yetkisini kullanırlar. Genellikle en fazla kullanılan tarh yetkisi re’sen tarh yetkisidir.

İdarece tarhiyat nedir

213 sayılı Vergi Usul Kanunun 29 ve 30. Maddelerinde belirtilen durumlar dışında bulunan durumlarda, vergi mükelleflerinin verginin tarh edilebilmesi için belirlenmiş olan zamanlarda müracaat etmemeleri veya kanunlarla kendilerine getirilen mecburiyetlerini zamanında veya hiç yerine getirmemeleri sonucu tarh edilmeyen vergilerin belli matrahlar üzerinden tarh edilmesi işlemine idarece tarh veya idarece tarhiyat denir.

CEVAP BIRAKIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz